NEGA TELA - SALON EGO

Masaža je verovatno najstariji, najjednostavniji i najpristupačniji način lečenja. Istraživanja u svetu govore o izuzetnim učincima dodira na čovekovo raspoloženje i zdravlje a dodir koji nam je svima dostupan – čini suštinu masaže. Masaža je jedan od najprirodnijih načina da se ceo organizam dovede u harmoniju. Prilikom masaže nadražuju se receptori na koži i potkožnom tkivu, kao efekat mehaničkog delovanja a isto tako se indirektnim delovanjem, odnosno refleksnim putevima utiče na buđenje celog organizma. To znači da masaža odlično deluje na naše zdravlje: opuštanje celog tela, ublažavanje hroničnog bola, poboljšanje cirkulacije, eliminacije toksina iz otganizma, poboljšanje sna, smanjenje napetosti i stresa, poboljšava imunitet, poboljšava koncentraciju, zateže kožu, opušta mišiće, podstiče probavu.


Masaža može da bude veoma opasna ukoliko se ne poštuju kontraindikacije, odnosno stanja u kojima ne sme da se primenjuje kao što su: upaljene vene, krvarenja pa i menstrualna krvarenja, visok krvni pritisak, bakterijske i virusne infekcije, karcinom.

U opremljenom prostoru, uz tihu muziku i prijatan ambijent nudimo vam različite vrste masaža. Naše obučeno osoblje pomoći će Vam da odaberete masažu po Vašim potrebama:
1. RELAX MASAŽA CELOG TELA
2. PARCIJALNA RELAX MASAŽA
3. MASAŽA LICA
4. TERAPIJSKA MASAŽA
5. MASAŽA VULKANSKIM KAMENJEM
6. ANTICELULIT MASAŽA
7. REFLEKSOLOGIJA STOPALA
8. LIMFNA DRENAŽA

Relax masaža celog tela podrazumeva masažu čitavog tela počevši od masaže leđa, ruku, zadnje strane nogu, stopala zatim prednje strane nogu, stomak dekolte i završetak je na zadnjoj strani vrata. Vrlo blagotvorno deluje na psiho-fizičko opuštanje tela. Prosečno vreme trajanja ove masaže je od 70min. – 90min.

Parcijalna relax masaža podrazumeva masažu dela tela po vašem izboru (leđa, rameni pojas ruke, šake stopala, noge). Prosečno vreme trajanja ove masaže je 30 min. – 40 min.

Masaža lica obuhvata masažu dekoltea, vrata, lica i kosmatog dela glave. U zavisnosti od tipa i stanja kože vrši se čišćenje lica i odgovarajuća maska koja se aplikuje po završetku masaže. Trajanje ove masaže je 30 min.

Terapijska masaža obuhvata masažu rameno-lopatične regije. Usled psiho-fizičkog stresa a to podrazumeva nametanje konstantnog lošeg držanja tela kao i nervne napetosti - usled svakodnevnog stresa dolazi do nakupljanja mlecne kiseline i formranja tzv. kvržica tj. miogeloza, mijalgija, fibrozita... One izazivaju bolove i ukočenost ove regije. Najbolje se saniraju kombinacijom masaže u trajanju od 15min. – 20min., UZ( ultrazvuka) i određenih vežbi. Preporučljivo je raditi u seriji od 5 tretmana. A nakon toga dolaziti povremeno npr. jednom u 10 dana.

Tretman sa Dalekog istoka – masaža toplim vulkanskim kamenjem upražnjava se duže od 1000 godina, a danas je sastavni deo antistres programa. Stari narodi su verovali da vulkansko kamenje izvlači negativnu energiju i sa njim i bolest. Ovaj vid masaže predstavlja prvenstveno energetski tretman jer vulkansko kamenje nosi u sebi izuzetan elektromagnetski potencijal zemlje.
Koristi se pljosnato vulkansko kamenje u raznim veličinama koje se zagreva na temperaturi od 60 stepeni a toplota se održava na 45 stepeni. Postavlja se na određene tačke na telu ( donji stomak, pupak, leđa, između prstiju na rukama i nogama, u šake, na čelo..) .Za vreme tretmana klijent se potpuno opušta.
Ovaj vid masaže ubrzava cirkulaciju, oslobađa telo od toksina i viška tečnosti, povoljno deluje u smanjenju stresa, nervoze, napetosti, razdražljivosti, depresije kod PMS-a...
Ne treba da ga primenjuju osobe sa srčanim problemima sa povišenim krvnim pritiskom, sa proširenim venama, trudnice, osobe sa infekcijom na koži...
Nakon tretmana preporučljivo je popiti pola litre mlake vode ili čaja kako bi se bubrezi oslobodili štetnog sadržaja dobijenog filtracijom krvi za vreme tretmana.
Tretman celog tela traje 70min.- 90min. a tretman ledja 30min.
Ne propustite ovo uživanje!!!


Refleksologija je poseban terapeutski sistem koji polazi od metode da se na stopalima nalazi mapa delova tela i unutrašnjih organa, te da se preciznom masažom (stimulacijom) tih tačaka deluje na odgovarajuće organe ili delove tela sa ciljem da se uspostavi ravnoteža u poremećenom protoku energije koji možemo imati za posledicu stres ili poremećaj prirodnog funkcionisanja.
Na stopalima se nalazi 7000 nervnih završetaka koje terapeut tokom tretmana stimuliše. Oni su grupisani u zone i predstavljaju vezu sa svim našim organima i organskim sistemima. Direktna stimulacija oslobađa pripadajući deo tela napetosti, stimuliše cirkulaciju i detoksikaciju u istima, utiče kao pomoć u antibol terapiji. Ovaj tretman potpuno balansira rad svih organa i celo telo dovodi u ravnotežu. Ukoliko je neki od organa ili organskih sistema blokiran, opterećen nakupljenim toksinima - na refleksnim zonama istog nakupljaju se soli mokraćne kiseline koji se u toku masaže osećaju kao kristalčići ili zrna peska pa je često nihova stimulacija bolna. Masaža na ovaj način ima za cilj da stimuliše oslobađanje tih kristala i njihovu evakuaciju iz organizma.Najvećideo ovakvog procesa odvija se preko bubrega pa se zato na zone urinarnog trakta obraća posebna pažnja.
Nakon tretmana evidentno je izbacivanje viška vode što ukazuje na izuzetnu detoksikaciju! Preporučuje se ispijanje pola litre toplog čaja ili vode posle tretmana kako bi se telo oslobodilo od pokrenutih radikala.
Ne preporučuje se osobama koji imaju kamen u bubregu, žučnoj kesi, trudnicama, maloj deci, osobama sa tromboflebitičnim venama, kod otvorenih rana, gljivičnih infekcija. Tretman traje 90 minuta. Podrazumeva piling stopala, kupku, masku. Dok stoji maska radi se anti-stres masaža po izboru u trajanju od 15 minuta nakon čega sledi sama refleksologija stopala. Ovo devedesetominutno opuštanje regeneriše čitavo telo kako fizički tako i mentalno i duhovno!


Limfna drenaža je preventivna i kurativna metoda kojom se stimuliše nesmetan protok limfe ka venskoj cirkulaciji odakle se potiskuje ka srcu.
Limfni sistem je dodatni put kojim međućelijska tečnost otiče u krv. Bogata je belančevinama, krupnim česticama i bakterijama. Ima zadatak da stvara i transportuje limfu i limfocite i da štiti od infekcija.
Ukoliko se primenjuje preventivno ima izuzetno dejstvo na oslobađanje organizma od nakupljenih toksina, osećaja težine i smanjivanje otoka.
Ukoliko se primenjuje kurativno, u cilju lečenja, ima za cilj resorpciju otoka iz ekstremiteta, posebno posle trauma, hiruških zahvata, limfedema. Odličan je izbor kao metod pomoći u sklopu tretmana detoksikacije, anticelulitnih programa, redukcionih dijeta, anti-stres programa i izbacivanja viška zadržane vode u telu, utiče na poboljšanje izgleda i jedrina kože!

Celulit je bolest vezivnog tkiva i pored neestetskog izgleda dovodi do usporavanja cirkulacije. Vremenom celulit postaje bolan i zato je bitno ovom problemu prići ozbiljno.
Masaža je jedna u nizu tretmana koje se primenjuju u eliminaciji celulita. Potrebno je promeniti loš način ishrane, unositi dosta tečnosti, baviti se umerenom fizičkom aktivnošću i primenjivati 1-3 kontinuirane serije tretmana sa fazama povremenog održavanja.
U kombinaciji sa anticelulit masažom mogu se primenjivati i drugi tretmani kao sto su BODY STAR, UZ, BODYWRAPING (umotavanje i utopljavanje tela koje je predhodno namazamo gelom, kremom ili uljem u zavisnosti od efekta koji se želi postići ).
Sama anticelulit masaža traje oko 45min. i podrazumeva masazu celih nogu počevši od stopala sa završetkom na glutealnoj regiji. Firme sa kojima sarađujemo su: RENERGIQUE’S by Peđa Filipovič, Dr. KRAUT, ANESI, PRIMA.


GIPSANE BERMUDE !!! Gipsane bermude su jedan od najpopularnijih i najdelotvornijih body-wrap tretmana. Tretman je potpuno prirodan i baziran na mineralima ( magnezijum, gvozdje, cink, bakar..). Udruzenim dejstvom ovih oligoelemenata oslobadja se voda i stetne materije iz organizma i uz pomoc masaze ili limfne drenaze zapocinje proces detoksikacije! Tretman traje 90 min. Radi se na 4-6 dana. Za postizanje dugotrajnijih rezultata potrebno je uraditi bar 5, 6 tretmana. Cena jednog je 2500 din. Pripremite se za suncane dane na vreme!


CELLULIT VIB - ŠOK TRETMAN SA ULTRAZVUČNIM EFEKTOM iz ERICSON LABORATOIRE!!!

MRŠAVLJENJE U 3 METODE!

To je novi tretman preoblikovanja, koji se bori sa dubinskom masnoćom i izglađuje površinu celulita. " Ultrazvučni" efekat je dobijen dejstvom" pokretačkog" fito - kompleksa , koji je sposoban da razbije veze odgovorne za formiranje grupa masnih ćelija i njihovo okorevanje ispod kože. Proces mršavljenja je neprekidan i pojačava se isušivanjem lipolitičkih kompleksa koji sagorevaju oslobođene masti i eliminišu ih. Mršavljenje je u 3 metode:
- razdvajanje masnih ćelija
- sagorevanje oslobođenih masnih kiselina
- drenaža otpadnih materija
Tretman traje 1,5 sat. Preporuceno je uraditi 6 tretmana 2 puta nedeljno.MEZOTERAPIJA TELA

Mezoterapija je savrsena kombinacija MEZOPORACIJE koja putem mezopora olaksava unos materija,i ULTRAZVUCNIH TALASA koji stimulisu metabolizam koze, povecavaju temperaturu i svojim mikrovibracijama omogucavaju dublje prodiranje i deponovanje aktivnih materija na duzi period(vitamini, minerali, hijaluronska kiselina...). Mezoterapija se moze raditi kod: - popunjavanja finih bora
- oporavka foto ostecene koze
- prevencije od prevremenog starenja
- problematicne koze sklone aknama i crvenilu
- uklanjanja hiperpigmentacije
- mrsavljenja
- anticelulit terapije

Za dugotrajnije rezultate preporuceno je da se radi 6- 8 tretmana. Tretmane bi trebalo raditi 2 puta nedeljno.