NEGA LICA - SALON EGO


Tretmani lica

Biološki tretmani lica

U našem salonu nudimo Vam nekoliko vrsta bioloških tretmana. Ovi tretmani podrazumevaju široku paletu preparata za negu različitih tipova i stanja kože(dehidrirana koža, koža sa oštećenim kapilarima, koža sa borama, aknozna koža...).
Tretmani podrazumevaju tretiranje lica, vrata i dekoltea.
Svrha bioloških tretmana je održavanje karakteristika i funkcija kože lica. Primenjuje se nakon 25-te godine da bi se negom odlozio proces starenja, vratila elastičnost i sveži izgled. Naročito su efikasni nakon napornog radnog dana, gde blaga masaža sa elementima akupresure uvodi ceo organizam u stanje duboke relaksacije a ujedno hidrira kožu i smanjuje nastanak bora. Biološki tretman je bezbolan proces a rezultat koji daje je odmah vidljiv.
Prosečno vreme trajanja ovog tretmana je 60min.- 90min. Neophodan je preduslov za zdravu, negovanu i čistu kožu!!! Firme sa kojima saradjujemo su: ERICSON, PB SERUM, THALGO, ELLA BACHE, DR. TEMT, RENERGIQUE’S, NeoStrata, SKINMEDICA ...

KISEONIK TRETMAN

Mezz02 inovativna formula ima multifunkcijonalno dejstvo inudi precizno rešenje za individualne potrebe klijenata. Mezz02 formula: snadbeva ćelije čistim kiseonikom, uklanja ugljen dioksid, iz tkiva
Instant lifting efekat - miorelaksantni - ispravlja bore i fine linije
3D Reduktor Voluminoznosti - povećava volumen kože čineći je jedrom, čvrstom i zategnutom. U potkožnom tkivu vrši intenzivnu reparaciju kolagenih vlakana, poboljšava metabolizam kože obnavlja i energizuje kožu.

ERICSON HYDRACLINIC tretman

Tretman sa visokokvalitetnim biljnim ekstraktima dinje, brusnice, lotosa, ljiljana i đumbira, uljem pistaća i avokada za intenzivnu hidrataciju i ishranu, povećanje elastičnosti kože i za borbu protiv prevremenog starenja.

HIDRATACIJA POVEĆANA ZA 30%

SINTEZA AQUAPORINA UVEĆANA ZA 44%

SINTEZA KOLAGENA ZA 34%.

ERICSON GENXSKIN TRETMAN I JEDINSTVENA BIOCELL 3D MASKA

Biocell 3D maska je bioceluloza dobijena biotehnoloskim putem. To je ultra-tanka mreža nanovlakana celuloze organizovanih u vidu trodimenzionalne strukture sa visoko hidrofiličnim i higroskopnim svojstvima. Odlična je za apsorpciju kozmetičkih supstanci koji se nanose u toku tretmana i zahvaljujući dodatim fukosaharidima stvara film koji sprečava dehidrataciju i ima instant emolijentno dejstvo. Hidratacija je trenutna i dugotrajna, a tonus i jedrina vraćena.

SKINJEXION JEDINSTVENA ANTI AGE VAKCINA HIGH PERFORMANCE TRETMAN ZA REDUKOVANJE DUBOKIH BORA

Tri instant snažna efekta koja se primećuju posle primene: „NO AGE VXN“ sa dejstvom reporodukovanja „anti age injekcije“, usporava starenje tkiva: imunostimulativni efekat. „Sinaptički“ efekat manifestovan od strane SNAP-8 kompleksa, deluje na neurotransmitere odgovorne za kontrakcije bora. Kontrakcije su minimalne, pa je mogucnost stvaranja bora onemogucena. Visoka molekularna težina hijaluronske kiseline (2,200 kDa) popunjava duboke i plitke bore: zahvaljujuci sposobnosti da mobiliše vodu do 1000 puta svoje težine.

Higijenski (klasičan) tretman lica

Klasičan tretman lica predstavlja osnov kod gotovo svih tipova kože, pre započinjanja bilo koje druge procedure. Ovaj tretman pomaže da se koža oslobodi od nečistoća i da se otklone izumrle ćelije sa površine kože koje je čine beživotnom i umornom. Vrlo je važno primenjivati ga još od puberteta zato što većina promena na koži počinje u pubertetu. Korisno je početi što ranije negu lica jer se tako usporava proces starenja. Prosečno vreme trajanja ovog tretmana je 90min.

Tretmani voćnim kiselinama

AHA (Alpha Hidroxyl Acid)

Razni ekološko – klimatski i socijalni faktori, kao i svakodnevni stres, pušenje, boravak u zatvorenim prostorijama utiču na izgled i tonus naše kože. Problemi kao što su aknozna koža, dehidrirana koža, koža koja je dobila siv ton, izbrazdana sitnim borama, hiperpigmentacije nastale usled hroničnog izlaganja suncu (lentigo solaris - staračke pege na šakama, podlakticama i licu), kao i hormonske hiperpigmentacije (melzme - mrke hiperpigmentacije nastale u trudnoći ili kod osoba koje uzimaju kontraceptivne pilule) jesu stanja kože kod kojih su voćne kiseline pokazale svoj širok spektar uspešnog delovanja. U voćne AHA kiseline spadaju: limunska, mlečna, jabučna, bademska i glikolna kiselina. Različitim koncentracijama mi postižemo i različit ph kože. Svojim keratolitičkim dejstvom skidamo orožali (mrtvi) sloj kože i na prirodan način stimulišemo stvaranje zdravih ćelija epitela. Kroz različite studije dokazan je niz pozitivnih efekata u primeni tretmana i preparata sa voćnim kiselima. One deluju antioksidantno, poboljšavajući kvalitet kolagenih i elastičnih vlakana, stimulišući stvaranje hijaluronske kiseline, čime sitne bore postaju pliće, hiperpigmentacije se izbeljuju, a aknozna koža se pročišćava i dobija zdrav izgled. Može se reći da nijedan kozmetički proizvod u ciklusu od 28 dana, u kome se koža regeneriše, ne postiže tako brze rezultate.

NEOSTRATA hemijski piling

NeoStrata je lider u svetu voćnih kiselina jer je svojim proizvodima dokazala prednost u spektru različitih koncentracija na bazi AHA, PHA(poli-hidroksil) i laktobionske (bionske) kiseline. NeoStrata pilinzi sa glikolnom kiselinom visoko su potenti pilinzi koji koriste 100% slobodnu glikolnu kiselinu. Glikolna kiselina ima maksimalnu bioraspoloživost da otkloni različite probleme od kojih su neki: - fine linije i bore; - neujednačenost pigmenta; - srednji do jakih oblika akni; - ožiljci od akni; NeoStrata Skin Rejuvenation System piling čine različite koncentracije slobodne glikolne kiseline: - 20% (ph 1,6) - 35% (ph 1,3) - 50% (ph 1,2) - 70% (ph 0,6).

Kontraindikacije za piling:

aktivni Herpes simplex; bradavice; primena retinola u poslednjih 6 meseci; skorija hirurška intervencija; skorija terapija zračenja; opekotine od sunca; krioterapija; trudnoća; istorija hipertrofičnih ili keloidnih ožiljaka; sunčanje, solarijum. Sam tretman voćnim kiselinama je bezbolan,i sastoji se od pripremanja kože za dejstvo kiseline,nanošenja kiseline različite jačine u zavisnosti od procene i na kraju neutralizacije dejstva kiseline.nakon ovog tretmana lice je blago crveno u narednih nekoliko sati a narednih dana javlje se površno perutanje kože u zavisnosti od procenta voćne kiseline koja je korišćena.sam tretman traje oko 40 minuta i može se ponavljati najviše dva puta mesečno.ovi tretmani ne ometaju uobičajen život i navike pacijnta

SKINMEDICA

Revitalizujući piling, jedinstvene galenske formulacije sa mlečnom kiselinom, rezorcinolom i salicilnom kiselinom daje odlične rezultate u tretmanu:

1. - masne i mešovite kože

2. - kože sa aknama,

3. - otklanjanja ožiljaka od akni,

4. - otklanjanja finih linija i bora,

5. - pigmentnih nepravilnosti na koži,

6. - melazmi

SkinMedica Vitalize peel je bezbedan za sve fototipove kože od I do VI. Efekti su vidljivi već posle jednog tretmana, ali se za postizanje optimalnih rezultata preporučuje ukupno 3-6 pilinga na svake tri nedelje. Nedelju dana pre pilinga klijent treba da izbegava sledeće proizvode i /ili postupke: elektrolizu, kreme za depilaciju / depilacija voskom, lasersko uklanjanje dlaka, botoks inekcije / filere. Tri dana pre tretmana klijent treba da izbegava proizvode koji sadrže retinol, AHA ili BHA ili benzoil peroksid. Kontraindikacije za primenu pilinga su aktivni herpes simplex ili bradavice u zoni tretmana, koža sa opekotinama od sunca ili jako osetljiva koža, dermatitis I inflamatorna rozacea, korišćenje Accutane tokom prošle godine, istorija hemoterapije ili radijacione terapije, alergije na salicilate (npr.aspirin), trudnoća ili aktivno dojenje. SkinMedica preporučuje minimalno izlaganje suncu, najmanje nedelju dana posle tretmana. Preporučuje se da pacijent koristi proizvode za zaštitu od sunca sa SPF 20 ili više.

TRETMAN PROTIV OPADANJA KOSE I STIMULACIJA RASTA NOVE KOSE

Aktivna stimulacija za ponovni rast kose

Indikacije:
• Obezbeđuje izbalansirane hranljive materije neophodne za zdravu kosu
• Stimulacija rasta kose
• Sprečava prekomerno opadanje kose
• Vraća vitalnost kosi
• Priprema kože pre transplatacije kose
• Preporučuje se posle trudnoće i perioda dojenja, stresa, nebalansirane dijete, itd.
Aplikacija:
Derma roler - Micro needling system, AD Roll TD® (0.25 - 1.5 mm)
Broj tretmana i učestalost:
1 x nedeljno, ukupno 8 tretmana. Kasnije 2x dnevno XL Hair daily care serum naredna 4 meseca


MEZOTERAPIA

je savrsena kombinacija MEZOPORACIJE koja putem mezopora olaksava unos materija,i ULTRAZVUCNIH TALASA koji stimulisu metabolizam koze, povecavaju temperaturu i svojim mikrovibracijama omogucavaju dublje prodiranje i deponovanje aktivnih materija na duzi period(vitamini, minerali, hijaluronska kiselina...). Mezoterapija se moze raditi kod: - popunjavanja finih bora - oporavka foto ostecene koze - prevencije od prevremenog starenja - problematicne koze sklone aknama i crvenilu - uklanjanja hiperpigmentacije - mrsavljenja - anticelulit terapije

U našem salonu mezoporaciju radimo sa španskom kozmetikom PB Serum cosmeteuticalisERICSON HYDRACLINIC tretman
ERICSON GENXSKIN TRETMAN I JEDINSTVENA BIOCELL 3D MASKA
SKINJEXION JEDINSTVENA ANTI AGE VAKCINA HIGH PERFORMANCE TRETMAN ZA REDUKOVANJE DUBOKIH BORA
 
BLIC TRETMAN!!! Ako je vaša koža dehidrirana i zategnuta, sklona crvenilu i bez sjaja, morate joj brzo pomoći. ELLA BACHE je formulisala tretman koji u kombinaciji sa pravilnom kućnom negom daju u kratkom roku velike rezultate.

Za specijalne prilike preporučuje se blic tretman

1. Koža se očisti odgovarajućim čistačem

2. Nanese se piling u odnosu na tip i stanje kože

3. Specifičnom masažom unosi se vitaminska emulzija sa paradajzom

4. Na očnu zonu nanese se maska za podočnjake

5. Na ostatak lica nanese se večernja maska

6. Na kraju ide vitaminska krema

7. Ukupno vreme trajanja tretmana je 50 minuta

TRETMAN PROTIV OPADANJE KOSE (slika dole)Aparat za mezoterapiju (slika dole)